Fascinatie is mijn drijfveer

Hallo, ik ben Koen

Van huis uit ben ik techneut, ik hou van doe-het-zelven, van lekker eten én van lekkere koffie, en… die brand ik zelf.

Brand jij je eigen koffie? Hoe kom je daar nou bij??”  vragen veel mensen mij geamuseerd wanneer ze dat horen. Het antwoord is simpel: Omdat ik het heel leuk vind om te doen, én omdat goede koffie vers gebrand gewoon ontzettend lekker smaakt. Daar kan echt geen supermarktkoffie tegenop!

De eerste koffie die ik enkele jaren geleden uit nieuwsgierigheid zelf brandde was een goedkope Santos uit Brazilië waarvan ik een kilootje groene bonen had gekocht. Met een kooitje aan het spit in mijn oven ben ik gaan experimenteren. In eerste instantie tot groot verdriet van mijn vrouw vanwege de rookontwikkeling, de penetrante lucht en de ontelbare vliesjes die tot in elke hoek van de keuken te vinden waren. Maar de verse smaak van de zelf-gebrande koffie verraste mij. Dat was eigenlijk het begin van mijn fascinatie wat heeft geleid tot het starten van mijn eigen micro-branderij in 2018. En hoe zit dat nou met de naam Costacorvo wereldkoffie? Ach, een knipoog naar de eerste zelf gebrande Braziliaanse koffie. Costacorvo is mijn achternaam vrij vertaald naar het Portugees. 

Wat wil ik bereiken?

Zonder pretenties en snobisme wil ik een aantal heerlijke koffie’s aanbieden en jou voorzien van een heerlijk en eerlijk product. Ik ben geen wereldverbeteraar maar ik sta wel achter een eerlijke koffiemarkt met bestaansrecht voor iedereen die zijn boterham verdient in de productieketen. Om dit te bereiken zoek ik naar goede kwaliteit koffie uit betrouwbare bronnen voor een schappelijke prijs. Naast het delen van kennis door middel van tips en weetjes over koffie wil ik ook aandacht besteden aan de bewustwording van de impact die dit fascinerende product heeft op ons dagelijks leven en op onze planeet.

Hoe werk ik?

De koffie rooster ik op een kleine professionele brander waarmee ik het brandproces helemaal naar mijn eigen hand zet. Hoe ik dat doe? Ik rooster samples van groene bonen op verschillende manieren en proef ze daarna. Daar ga ik mee door totdat alle smaken in balans zijn. Een aan de brander gekoppelde computer slaat alle real-time gegevens op in een brandprofiel. Dit brandprofiel gebruik ik daarna om zo nauwkeurig mogelijk elke lading koffie op dezelfde manier te roosteren. Op deze manier krijg ik continuïteit in de kwaliteit en smaak van de betreffende koffie. En omdat geen enkele koffie hetzelfde is volg ik dit proces voor elke afzonderlijke soort. Na het roosteren worden de geurige bonen meteen in een luchtdichte zak verpakt om alle aroma’s en smaken zo veel mogelijk te bewaren. En omdat ik op bestelling brand is je koffie nooit ouder dan een paar dagen wanneer je hem in huis krijgt. Ik vermeld geen houdbaarheidsdatum maar de branddatum op de verpakking zodat je altijd weet hoe vers je koffie is. 

Met de vriendelijke koffiegroeten van
Koen Walraven
Costacorvo wereldkoffie

Buy for 35,00 more and get free shipping